top of page
Photo Studio Lights

Nyheter fra NT

Forfatterens bildeNT Nett

Støre på YS-konferansen

For tredje år på rad gjestet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) YS-konferansen, hvor sykelønna i år var et av de viktige temaene.


Ingen annen sittende statsminister har gjestet YS-konferansen så jevnlig som Jonas Gahr Støre. Det er historisk og verdsettes at en Ap-statsminister tiltaler YS-tillitsvalgte som «kjære venner» og gjester YS-konferansen tre år på rad.

tekst: Siv Bjelland/Delta

foto: Martin Müller/Delta


Han refererte blant annet til YS’ innspill på Kontaktutvalget for partene i arbeidslivet, hvor YS har hatt fast plass siden en del år tilbake.


På årets YS-konferanse tok statsministeren seg god tid til å svare på spørsmål fra de ulike forbundene.



Sykelønna – et kvalitetstegn ved Norge

Den mye omdiskuterte sykelønnsordningen ble tatt opp fra scenen på YS-konferansen denne uka. Statsminister Jonas Gahr Støre var blant foredragsholderne, og etter konferansen hadde han dette å si om sykelønnsordningen:


Sykelønnsordningen skal vi se på som et resultat av at partene snakker sammen og at myndighetene snakker sammen. Jeg tror det er et kvalitetstegn ved Norge at du ikke skal risikere økonomi hvis du blir syk. Hvis du er syk, så skal du være trygg for at det kan du være til du blir frisk og kan gå tilbake på jobb.


Hva er det viktigste regjeringen kan gjøre for å få ned sykefraværet?


Det er egentlig å jobbe godt med partene, for at det er best mulig forhold på arbeidsplassen til å være i jobb. Å sikre en god folkehelse. At vi forebygger sykdom og har rask helsehjelp hvis du trenger det. At vi tar psykisk helse på alvor – nå har vi en opptrappingsplan for psykisk helse. Og at helsevesenet vårt fungerer godt, svarer statsministeren.



KI – bruk det, ikke frykt det

KI var hovedtema på årets YS-konferanse. Støre oppfordret til å ta i bruk den nye teknologien:


Vi er et av de mest digitaliserte samfunn i verden, og vi skal nå ha en KI-satsning som i offentlig sektor skal gjøre den tilgjengelig for alle. Bygge plattformer som er tilgjengelig for alle. Og så er det veldig mye opp til det du lærer, egentlig, men også hvordan du på jobben tar dette i bruk. Og der har vi god tradisjon for at folk blir satt i stand til å bruke teknologien, ikke frykte den.


Neste høst skal det velges ny regjering. Hvorfor skal de 240 000 YS-medlemmene stemme på deg og Arbeiderpartiet?


Trygghet for jobb og trygghet på jobb – det er for Arbeiderpartiet egentlig grunnlaget for at vi eksisterer. Vi er et parti som prioriterer arbeid, trygghet og gode tjenester, fremfor store skattekutt som øker forskjellene. Det er det du får med Arbeiderpartiet, svarer Støre.


Se videointervju med statsminster Jonas Gahr Støre på YS-konferansen:


Comentários


bottom of page